VECKOBREV v18

Hej, denna vecka har vi återigen fått uppleva hur snabbt omvärlden påverkar vår verksamhet. Den 30/4 firade vi Valborg ihop på Bondebacka och bara några timmar senare fick vi gå in i personlig lockdown i minst 2 veckor. Något som tyvärr påverkade våra aktiviteter och uppstarten av enheten-fastighetsskötsel med enhetsmöte utanför huset.  Även våra promenader fick ställas in. Budskapet just nu är, att hålla i och hålla ut och hålla avstånd ett litet tag till. Vi måste alla ta vårt ansvar och göra vad vi kan för att minska smittspridningen och på så sätt få möjligheten att kunna återgå till ett mer normalt läge inom en snar framtid.

Under veckan har vi haft husmöte och då bestämdes det att vi ska ha ett stormöte onsdag 12/5 mellan 13.30-15.00 där huvudfrågan är Hur vill DU att huset ska vara/fungera fram till dess att vi öppnar upp igen?  Mötet är via Webex/meetings Länk: https://fh.webex.com/meet/motala18 Mötesnummer: 731 654 816.

Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfälle i akt och deltar. Har du förhinder till mötet är du välkommen att höra av dig till oss med din input gällande frågan så tar vi med det under mötet. Protokoll från husmötet skickas efter justering till den/dem som önskar tar del av den.

Vi påminner om att alla aktiviteter som erbjuds är till för att bryta isoleringen, hitta tillbaka till en vardagsstruktur och göra dagen meningsfull.  

Elizabeth berättar; vi avslutade V17 med Valborg uppe i Bondebacka där vi spelade Kubb, promenerade åt lunch och körde frågesport. Tack ni som var med, det var uppskattat! Just nu är vi i personlig lockdown vilket ställer till det för oss, jag hoppas dock att det går över fort och att vi under tiden ändå kan ses genom våra digitala kanaler. Under veckan har vi informerat om Motala Fontänhus genom en föreläsning som Samordningsförbundet anordnat och deltagit i en föreläsning om psykisk ohälsa och återhämtningsguiden som NSPH anordnat.

Vi påminner; om att även du har möjlighet att anmäla dig till diverse föreläsningar och informationer via Samordningsförbundet. Se vår hemsida för mer info Digitala föreläsningar – Motala Fontänhus (motalafontanhus.se) Glöm inte STORMÖTET 12/5 kl 13.30 via WebEx.  

Kommande tidning; nästa tidning-Vintergatan ska ges ut i juni månad och vi söker nu efter medlemmar som tillsammans med en handledare vill arbeta med tidningen. Vill du jobba med tidningen hemifrån går det jättebra antingen via WebEx eller på annat sätt, du kan skriva för hand, fota, mm om vad som intresserar dig och som du tror andra vill ta del av. Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig med hur du än vill göra. Vill du hellre vara i huset och sitta här och jobba med tidningen eller Wiki så kan vi lösa det. Hör av dig till oss så bokar vi in det efter att personlig lockdown upphört.

MISSA INTE NÅGOT!                                                  Se separat flik med schema för; dag/tid/samlingsplats/mötesnummer. Info läggs alltid ut på hemsidan och ibland via Facebook. 

Medlemstöd; Glöm inte att vi finns för dig om du önskar få hjälp med WebEx eller behöver stöd med något annat, hör av dig så bokar vi en tid för det. 

Kontaktuppgifter; har du bytt adress, telefon, eller epost, meddela oss annars får du inte våra utskick. Du meddelar ENKLAST via tel 0793415610 eller info@motalafontanhus.se 

”Att våga drömma har gjort att jag orkat kämpa när saker varit jobbigt” Fatima 33

Trevlig helg
 önskar Elin, Elizabeth och Tina

Du når oss via tel 0793415610  eller info@motalafontanhus.se 

mån-tors 08.30-16.00  och fre 08.30-15.00