VECKOBREV v19

Hej, ännu en annorlunda vecka pga. personlig lockdown närmar sig sitt slut.  Vi hoppas att kunna få återgå till ett mer normalt läge och planerar för att komma igång med våra utomhusaktiviteter igen. Efter stormötet enades vi om att slå ihop utomhuspromenaderna med nya enheten – fastighetsskötsel och socialaktivitet där fokus är att bryta isoleringen. Det känns bra att vi tillsammans kommit fram till en gemensam aktivitet som förhoppningsvis fungerar för alla oavsett förutsättningar.

Vi enades om att hålla mötestiderna 09.00 alt 13.00 som tidigare och att alltid utgå ifrån huset vid promenad. Detta ger en trygghetskänsla och en samhörighet till huset. Att ha möjlighet att ta en kopp kaffe eller the och kunna träffa andra under anpassade former lyftes också som en viktig del och vi tror att en integrerad aktivitet där vi slår ihop flera saker kan ge resultat. Vi provar och så får vi se. Vi startar onsdag 19/5 kl. 09.00-11.00 och alla som vill vara med är VÄLKOMNA, vi träffas utanför huset, umgås, de som känner för det tar en promenad, vi arbetar sida vid sida i trädgården och tar en kopp kaffe eller the. Skulle det komma fler restriktioner hör vi av oss, annars kör vi! Se veckoschema för mer info.

Vi hoppas att så många som möjligt deltar. Vi tror att aktivitet framför passivitet är bra och påminner om att alla aktiviteter som erbjuds är till för att bryta isoleringen, hitta tillbaka till en vardagsstruktur och göra dagen meningsfull.  

Elizabeth berättar; vi har erbjudit digitalavslappning under anpassade former och suttit och kontaktat våra medlemmar som vi inte haft kontakt med på ett tag. Under v18-19 skulle vår IT leverantör ha påbörjat sitt arbete hos oss med installation av nya datorer men det har fått flyttas fram pga. covid-19, förhoppningsvis kan de sätta igång nästa vecka. Samtliga fontänhus i Sverige har gjort en gemensam ansökan om extra medel kopplade till Pandemin via Folkhälsomyndigheten, vi hoppas att den går igenom, svar får vi om några veckor. Stormötet i onsdags där vi tillsammans diskuterade hur huset ska fungera fram tills vi kan öppna upp igen som vanligt, gav många bra förslag som vi tar till oss och planerar efter. 

Vi påminner; om att anmäla dig till föreläsningarna som Samordningsförbundet erbjuder digitalt. För mer info se vår hemsida Digitala föreläsningar – Motala Fontänhus (motalafontanhus.se) nästa föreläsning är 20/5 sista anmälningsdag 17/5. Glöm inte heller att delta i Digi-Inklusion och Wiki.

Kommande tidning; nästa tidning-Vintergatan ska ges ut i juni månad och vi söker medlemmar som tillsammans med en handledare vill arbeta med tidningen. Vill du jobba med tidningen hemifrån går det jättebra antingen via WebEx eller på annat sätt, du kan skriva för hand, fota, mm om vad som intresserar dig och som du tror andra vill ta del av. Det går bra att vara anonym. Hör av dig till oss så hjälps vi åt.  Vill du hellre komma till huset och sitta här och jobba med tidningen eller Wiki så kan vi lösa det. Hör av dig till oss så bokar vi in det.(efter personlig Lockdown)

MISSA INTE NÅGOT!

Se separat flik med schema för; dag/tid/samlingsplats/mötesnummer. Info läggs ut på hemsidan och ibland via Facebook.

Medlemstöd; Glöm inte att vi finns till för dig om du önskar få hjälp eller stöd med WebEx eller något annat, eller om du bara vill prata med någon. Hör av dig till oss.

Kontaktuppgifter; har du bytt adress, telefon, eller epost, meddela oss annars får du inte våra utskick. Du meddelar ENKLAST via tel. 0793415610 eller info@motalafontanhus.se

”Återhämtning är en process. Ingen kan göra en återhämtningsresa åt någon annan, men det går heller inte att göra resan ensam. Alla människor behöver stöd ifrån andra”. Karin, 42.

Trevlig helg

 önskar Elin, Elizabeth och Tina

Du når oss via tel. 0793415610 eller info@motalafontanhus.se 

mån-tors 08.30-16.00 fre. 08.30-15.00