Veckobrev v20

Hej, det känns bra att äntligen vara igång med våra anpassade aktiviteter där vi promenerar, fixar i trädgården och tar en kopp kaffe eller te tillsammans. Allt efter egna förutsättningar. Nu håller vi tummarna för att inte fler restriktioner kommer.

Fredag 28/5 fyller Motala Fontänhus 9 år och vi vill gärna fira det med dig. Anmäl dig och meddela om du vill vara med och förbereda inför kalaset senast 26/5 via epost eller tel/sms. Mer information om den 28/5 hittar du under en egen flik på hemsidan. För övriga aktiviteter, veckomöten, mm se veckoschemat. 

Vi hoppas att så många som möjligt deltar. Vi tror att aktivitet framför passivitet är bra och påminner om att allt som erbjuds är till för att bryta isoleringen, hitta tillbaka till en vardagsstruktur och göra dagen meningsfull.  

 Elizabeth berättar; Vår IT leverantör har tyvärr inte kunnat komma igång riktigt än pga covid-19, förhoppningsvis kan de sätta igång inom kort. Diskmaskinen i diskrummet är på plats och ska bara kopplas in. Vi har haft möte med vår hyresvärd tillsammans med vår nya ordförande och en av våra ledamöter från styrelsen. Vi gick igenom de grundläggande behoven som finns för att ha det fullt fungerande. Vi har deltagit i digi-inklusion och diskuterat Reach-out och dess betydelse samt hur olika hus jobbar med det. Vi har även lyssnat på föreläsningen om inkluderande arbetsplatser som Samordningsförbundet höll i torsdag 20/5. Bildspel får vi om du önskar ta del av det. 

Vi påminner; om att delta i Digi-Inklusion/nationella veckomöten, det är alltid bra möten och intressanta föreläsare, även Wiki-enheten finns där du har möjlighet att delta. Hör av dig för mer information eller om du undrar något.

Kommande tidning; om ca 1 månad hoppas vi kunna ge ut kommande nummer av vår tidning-Vintergatan och söker nu DIG som tillsammans med en handledare vill arbeta med tidningen.

Du kan  jobba med tidningen antingen hemifrån, via WebEx eller på plats i huset. Du kan skriva för hand, fota, dokumentera, beskriva, berätta fritt om vad som intresserar dig och som du tror att andra vill ta del av. Det går bra att vara anonym. Hör av dig till oss så hjälps vi åt att ge ut Vintergatan.

MISSA INTE NÅGOT!

Se separat flik med schema för; dag/tid/samlingsplats/mötesnummer. Info läggs ut på hemsidan och ibland via Facebook.

Medlemstöd; glöm inte att vi finns till för dig om du önskar få stöd eller hjälp med det digitala, med WebEx, söka jobb, myndighetskontakt, vårdkontakt eller något annat. Hör av dig till oss.

Kontaktuppgifter; har du bytt adress, telefon, eller epost, meddela oss annars får du inte våra utskick och det blir svårt för oss att nå dig om vi behöver. Du meddelar ENKLAST via tel. 0793415610 eller info@motalafontanhus.se

”Att skriva om det jag varit med om gav mig en bättre förståelse för det som varit, men också en förhoppning om framtiden” Amelie, 32

Trevlig helg

 önskar Elin, Elizabeth och Tina