VECKOBREV V22

Hej, nu verkar äntligen sommaren vara på gång. Tiden går i rasande fart och dagarna avlöser varandra. I tisdags hade vi husmöte, det sista innan sommaruppehållet och då det endast var ett fåtal medlemmar med behöver vi kalla till ett extra möte. Husmötet är ett av tillfällena då vi har möjlighet att diskutera och besluta om saker och ting som rör oss alla. Just nu händer det mycket omkring oss både när det gäller restriktioner kring pandemin, renovering av huset och ett kommande återöppnande av huset. Det finns saker vi behöver prata med varandra om och besluta kring och det är svårt när du inte deltar.  

På tisdag 8/6 kl 13.30 är du inbjuden till ett EXTRA MÖTE – för mer information om vad det handlar om se separat flik på hemsidan.

Vi hoppas att så många som möjligt deltar.

Du deltar antingen via WebEx eller i huset – meddela i så fall om du vill vara på plats. Max antal 5 medlemmar. Först till kvarn gäller.

Vi behöver din hjälp för att ta reda på vad som påverkar och gör att deltagandet är så lågt. Är det fel tid? fel dag? eller är det annat som gör att du inte kan och hinner delta. Vi tillsammans driver huset och även om det har varit påverkat av pandemin så kan vi inte låta allt stå still. De medlemmar som har deltagit både på plats och digitalt har också kunnat vara med och tycka till och vara delaktig i det vi har fixat med i huset hittills och mer saker behövs fixas till. Önskemålen kommer in om olika aktiviteter, promenader, möten mm och vi tar tacksamt emot dessa och försöker leva upp till önskemålen dock blir det svårt att alltid genomföra när vi inte är så många som deltar.

Elizabeth berättar; denna vecka har vi deltagit både digitalt och på plats och informerat om Motala Fontänhus både för Motala Kommun-Arbetsmarknadsenheten och Psykiatrin. Vi har också deltagit på det nationella veckomötet och fått inspiration och information om hur Norges fontänhus lyckats med sin etablering och verksamhet.  Glöm inte att du också har möjlighet att delta på dessa möten genom länken som finns i veckoschemat, onsdagar kl 11.00- 12.00.

Kommande tidning; senast v27 ger vi ut nästa nummer av vår tidning-Vintergatan. Vi kommer att ringa och intervjua ett par medlemmar som kommer att bidra till tidningen genom sin medlemsberättelse. Dessa medlemmar kommer att berätta för oss om vad huset har betytt för dem. Vi har även en medlem som erbjudit sig att jobba med tidningen hemifrån och även DU kan göra det om du vill, antingen hemifrån via WebEx eller på plats i huset. Du kan skriva för hand, fota, dokumentera, beskriva, berätta fritt om vad som intresserar dig och som du tror att andra vill ta del av. Det går bra att vara anonym och det går bra att maila, sms.a eller komma förbi och lämna ditt bidrag till tidningen. Hör av dig till oss så hjälps vi åt.

MISSA INTE NÅGOT!

Se separat flik med schema för; dag/tid/samlingsplats/mötesnummer. Info läggs ut på hemsidan och ibland via Facebook.

Missa inte sista frukostmötet med Samordningsförbundet, anmäl dig senast 16/6 via https://samordning.org/svo/kalendarium-2/utbildning/digitalt-frukostmote-reboot

Medlemstöd; glöm inte att vi finns till för dig om du önskar få hjälp eller stöd med WebEx, myndighetskontakt, söka jobb, praktikplats eller annat. Hör av dig till oss.

Kontaktuppgifter; glöm inte att meddela oss om du har bytt adress, telefon, eller epost, meddela oss annars får du inte våra utskick och det blir svårt för oss att nå dig om vi behöver. Meddela via tel. 0793415610 eller info@motalafontanhus.se

”Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi” Astrid Lindgren

Trevlig helg
 önskar Elin, Elizabeth och Tina