VECKOBREV V23

Hej, ännu en vecka går till sitt slut och vi ser framemot kommande midsommarfirande som bestämdes under tisdags mötet. Tack alla ni som deltog under mötet och var med och bidrog med kloka tankar och input inför vårt återöppnande, kick-off/planeringsdag, midsommar, prissättning, öppettider och kommande aktiviteter. Anmäl dig senast tisdag 22/6 om du vill vara med och fira midsommar. Vi bestämde under mötet att vi kommer att vara på Bondebacka mellan 10.30–13.00, vi spelar kubb, frisbeegolf, boule, promenerar och avslutar med lunch och frågesport. Du är med på det du vill och orkar, huvudsak är att vi träffas och umgås.  Minnesanteckningar från mötet kommer att finnas för dig som vill ta del av dessa. Information gavs om praktikant som börjar v23 och kommer att vara i huset tom 9/7, information gavs även om öppettider under sommaren och bemanning, SAMT OM VÅR NYA INGÅNG, det blir runt hörnet och tas i bruk from måndag 14/6, ringklocka finns och fungerar. Mer information om sommaren kommer att finnas tillgänglig inom kort, fram till v27 kör vi på som vanligt.

Under mötet bestämde vi också att receptionen iordningställs innan v28 och att det blir en arbetsuppgift för enheten fastighetsskötsel. Vi pratade även om prissättningen av lunch, fika, smörgås, kaffe och te och bestämde att kaffe/te priset höjs till 5kr inkl. swish-avgift from måndag 14/6. Övriga priser kommer vi att diskuteras och bestämma kring när huset öppnar igen och det blir en uppgift för köksenheten att arbeta med och räkna ut. Förslag kom på att det vore rimligt att höja lunchen till 40 kr inkl. swish-avgift. Kick off/planeringsdag bestäms till måndag 16/8 då huset öppnar upp igen. ( med förbehåll om restriktioner kring pandemin) och vi kommer att vara i huset. Vi behöver planera inför denna dag och till detta behövs det en grupp med minst 3 medlemmar, gärna fler. 1 medlem anmälde sig direkt under mötet. Meddela oss senast 18/6 om du vill vara med i planeringsgruppen av kick-offen. Vi träffas och planerar via WebbEx eller i huset – meddela i så fall om du vill vara på plats. Max antal 5 medlemmar.

 Medlemstöd; glöm inte att vi finns till för dig om du önskar få hjälp eller stöd med WebbEx, myndighetskontakt, söka jobb, praktikplats eller annat. Hör av dig till oss.

Elizabeth berättar; denna vecka har vi informerat om Motala Fontänhus för Mjölby Kommun-Arbetsmarknadsenheten och vi har deltagit under frukostmötet som Samordningsförbundet arrangerat som handlade om unga vuxna och språksvaga. Dessutom har vi deltagit under det nationella veckomötet och fått information om hur Digi-Inklusionsprojektet fungerat hittills. Glöm inte att du också har möjlighet att delta på dessa möten genom länken som finns i veckoschemat, onsdagar kl 11.00- 12.00.

Kommande tidning; senast v27 ger vi ut nästa nummer av vår tidning-Vintergatan. Vi kommer att intervjua ett par medlemmar som bidrar till tidningen genom sin medlemsberättelse. Vi har även en medlem som erbjudit sig att jobba med tidningen hemifrån och även DU kan göra det om du vill, antingen via WebbEx eller på plats i huset. Du kan skriva om aktiviteterna vi har arrangerat under våren tex Ångesloppsveckan, Påsk-fikat, Valborg, enheten-fastighetsskötsel eller 9-årsfirandet eller om något annat som tilltalar dig. Du kan ringa in och berätta och någon i huset dokumenterar, eller om du vill skriva för hand, fota, beskriva eller berätta fritt om vad som intresserar dig och som du tror att andra vill ta del av. Det går bra att vara anonym och att maila, sms.a eller komma förbi och lämna ditt bidrag till tidningen. Hör av dig så hjälps vi åt.

MISSA INTE NÅGOT!

Se separat flik med schema för; dag/tid/samlingsplats/mötesnummer. Info läggs ut på hemsidan och ibland via Facebook.

Sista frukostmötet med Samordningsförbundet, anmäl dig senast 16/6 via https://samordning.org/svo/kalendarium-2/utbildning/digitalt-frukostmote-reboot

Kontaktuppgifter; glöm inte att meddela oss om du har bytt adress, telefon, eller epost, meddela oss annars får du inte våra utskick och det blir svårt för oss att nå dig om vi behöver. Meddela via tel. 0793415610 eller info@motalafontanhus.se

”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll” Pippi Långstrump

Trevlig helg

 önskar Elin, Elizabeth och Tina