VECKOBREV 26

Hej, detta blir sista veckobrevet på ett tag. Vi tackar av vår praktikant Alin som nästa fredag 9/7 gör sin sista praktikdag hos oss. Hon har verkligen varit en tillgång och blivit omtyckt av er medlemmar som har träffat henne. Vi hoppas kunna få se mer av Alin till hösten. Avslappningen har sitt sista pass innan ett sommaruppehåll tisdag 6/7 kl 15.00. glöm inte att logga in eller komma till huset om du vill delta. (meddela gärna innan om du tänkt komma till huset).

Vintergatan; Håll utkik efter Vintergatan nr 2 2021 som kommer att komma med epost inom kort med bla. bildreportage och medlemsberättelser.

Elizabeth berättar; på fredag går jag på lite ledighet och kommer att vara tillgänglig under v28 mån-onsdag 12/7-14/7 samt v31 torsdag – fredag 5/8-6/8. Då är det jag som svarar om du ringer eller om du sms.ar eller skickar epost. Huset kommer att vara stängt för besök under dessa dagar. From v32 är vi på plats igen och vill du komma till huset under den veckan får du hålla utkik på hemsidan och veckoschemat som kommer att visa vad som händer då. Vi kommer b.la att arbeta med planeringen av vår kick off/planeringsdag som är inbokat till måndag 16/8, dessutom har vi husmöte och utomhusaktiviteter.

Sponsorer; Vi kan glädjas åt att vi har flera sponsorer på ingång och flera möten inbokade till efter sommaren med ännu flera potentiella.

 Kommande aktiviteter

Nationellt veckomöte (Digi-Inklusion)

Onsdag 4/8 med temat Mål, visioner och värderingar.

Husmöte

Tisdag 10/8 kl 13.30 – 14.30 via WebEx eller på plats i huset. Du väljer hur du vill delta, meddela bara i förväg så vi vet vilka som kommer till huset.

 Kick off/Planeringsdag

Måndag 16/8 mellan kl 09.00-15.00 är det

Kick off/planeringsdag. Boka in det i din kalender redan nu så du inte missar att delta. Vi kommer att vara på fontänhuset hela dagen. Mer information kommer under v32. Anmäl dig om du kommer att delta under Kick offen för planeringensskull.

Folkhögskola Gyllenhuset; Vi är medlemmar i Gyllenhuset och nu kommer skolan att erbjuda sinamedlemmar allmän kurs, dvs grundskole- eller gymnasiekompetens, på halvtid digitalt. Halvtid innebär 10 klocktimmar i veckan. Det kommer gå att läsa in både grundskole- och gymnasiebehörighet helt eller enbart i de ämnen man eventuellt saknar. Alla lektioner kommer att vara lärarledda och utgå från Göteborg. Medlemmar kan alltså läsa in grund- och gymnasieskolan i en trygg miljö i sitt eget hus, digitalt. Hör av dig för mer information om vilka ämnen som kommer att erbjudas. Sista anmälningsdag till Gyllenhuset är 9/8-2021. Hör av dig om du undrar något.

MISSA INTE NÅGOT!

Se separat flik med schema för; dag/tid/samlingsplats/mötesnummer. Info läggs ut på hemsidan och ibland via Facebook.

 Medlemstöd; glöm inte att vi finns till för dig om du önskar få hjälp eller stöd med WebEx, myndighetskontakt, söka jobb, praktikplats eller annat. Hör av dig till oss.

Kontaktuppgifter; glöm inte att meddela oss om du har bytt adress, telefon, eller epost, meddela oss annars får du inte våra utskick och det blir svårt för oss att nå dig om vi behöver. Meddela via tel. 0793415610 eller info@motalafontanhus.se

”Allt är så stilla denna julidag. Vindarna susar lätt i morgonstunden. Allt är så sinnrikt som ett andetag. Och hjärtats slag är ett under”

Ulla-Carin Nyquist, Julimorgon i Saltboden

 Tillgänglighet under sommaren

V 27 5/7-9/7 öppet som vanligt enl veckoschemat

V28 12/7-14/7 tillgänglig via telefon, sms, epost – huset är stängt för besök

V29 – V30 Stängt

V31 5/8-6/8 tillgänglig via telefon, sms, epost – huset är stängt för besök

V32 öppet som vanligt igen – se veckoschema för aktiviteter under denna vecka

Vi passar på och önskar dig en härlig sommar och för ditt engagemang under dessa månader som har gått. Trots pandemi, lock down och restriktioner har vi lyckats hålla huset flytande och gjort massa bra saker. Lärt känna varandra och umgåtts både digitalt och på plats. Det har varit 6 givande, intressanta och lärorika månader. Vi ser framemot vad hösten har att erbjuda. Ha det gott!

Trevlig Sommar Elizabeth, Elin, Tina och Alin