Veckobrev V47

Hej, nu på söndag är det 1.a advent och vi har under veckan försökt skapa julkänsla i huset. Vi har satt upp julpynt och bakat lite gott. I onsdags hade vi besök av Folkhögskoleföreningen – Gyllenhuset och då fick vi information om vilka möjligheter det finns för oss att ta del av olika kurser. Allt från behörighetskurser till allmänkurs och kortkurs inom ett specifikt ämne eller område. Vi kommer att spåna vidare på vad vi skulle kunna komma igång med på distans och redan nu på tisdag under husmötet tänkte vi diskutera det mer. Vi har även hunnit med avslappning och 2 webbinarier och några nybesök. Vi avrundar veckan och månaden med tårta och firar alla som hunnit fylla år under november.

Julbord är bokat till onsdag 22/12 och det sitter listor på huset där du kan anmäla dig och skriva upp vad du önskar ha på julbordet och vara med och tillaga/förbereda. Det kan vara allt från köttbullar till julgodis, till att vara med och duka, diska eller annat.

Husmöte; vi har valt att tidigarelägga husmötet  1 vecka till  tisdag 30/11 kl 13.30 för att kunna hinna planera och stämma av det sista inför kommande jul, ny år mm. Dagordning finns på hemsidan, har du inte möjlighet att vara på plats på huset går det bra att logga in via WebEx  https://fh.webex.com/meet/motala18 mötesnummer 731 654 816 kom eller logga in senast 13.20

Kompetensutveckling; Oslo (Fountain House Training) mellan 7/2-18/2-2022 samt kommande Sverige Konferens i april 2022. För mer information och intresseanmälan om detta hör av dig till huset.

Enhetsmötena är i full gång dagligen kl 09.00 och kl 13.00 här pratar vi om vad som är på gång i huset, vad som behövs göras inom respektive enhet kök, administration/reception och fastighetsskötsel. Vi diskuterar också en riktlinje och trivselregel. Du väljer arbetsuppgift utifrån vad som behövs göras på huset när du kommer samt utifrån dina förutsättningar.

Lunch; Köket lagar mat varje dag om det är fler än 1 beställning. Är det endast en beställning erbjuder vi matlåda enl tidigare överenskommelse. Varje måndag serveras vad huset har att erbjuda. För mer information se lunchmenyn på hemsidan. Du kan beställa senast samma dag kl 09.00 om du önskar köpa lunch. Det går bra att beställa frukostsmörgås och eftermiddagssmörgås också om du önskar precis som förr. Lunchen serveras kl 12.00 och vi försöker också hinna med en kort promenad kl 12.30.

Folkhögskoleföreningen Gyllenhuset; Vi som fontänhus har möjlighet att ta del av olika kurser på distans. Du sitter hos oss på Motala Fontänhus och deltar digitalt. Alla lektioner kommer att vara lärarledda och utgå från Göteborg. Medlemmar kan alltså läsa in grund- och gymnasieskolan i en trygg miljö i sitt eget hus, digitalt. Det finns redan nu en prova på kurs som man kan hoppa på om man önskar. Dessutom har vi möjlighet att inkomma med önskemål om olika ämnen som vi skulle vilja fördjupa oss i och lära oss mer om.

Nationella veckomöten då Sveriges Fontänhus träffas digitalt (tidigare Digi-Inklusion)
Varje onsdag  kl 10.50 – 12.00 via https://fh.webex.com/meet/helsingborg
Mötesnummret är 473 782 646. Den 15/12 står vi som värdar för veckomötet.

Medlemstöd; glöm inte att vi finns till för dig om du önskar få hjälp eller stöd med WebEx, myndighetskontakt, söka jobb, praktikplats eller annat. Hör av dig till oss.

Kontaktuppgifter; glöm inte att meddela oss om du har byter adress, telefon, eller epost.

MISSA INTE NÅGOT!
Se separat flik med veckoschema för; dag/tid/samlingsplats/mötesnummer mm. Info läggs ut på hemsidan och ibland via Facebook.

Onsdag 1/12 är det socialaktivitet/Julstök/Julpynt i huset meddela senast kl 13.00 samma dag om du ska vara med.

”Det är bra att vara barn ibland, och aldrig bättre än på julen då dess mäktige grundare själv var ett barn. ”(Charles Dickens)

Glad första advent önskar

Alin, Elin, Elizabeth och Tina