Årets 1.a veckobrev 2022

God fortsättning på det nya året! Hoppas du haft en bra Jul och Ny år. 2021 avslutade vi på topp med både julbord och nyårsfirande på huset, vi hade en härlig stämning och åt gott, umgicks och delade många skratt tillsammans.

2022 är igång och har inte inletts såsom vi hade hoppats. Pandemin ökar och många insjuknar i antingen influensa, covid-19 eller magsjuka. Detta påminner oss om vikten att hålla avstånd, hålla god handhygien och att stanna hemma vid minsta symtom, tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen och på så sätt kunna snabbare återgå till ett mer normalt läge igen.

För vår del tvingades vi att stänga igen huset under v2 pga sjukdom bland personalen, detta påverkar såklart planeringen något men vi hoppas att kunna öppna upp tisdag 18/1 och då komma igång med våra enheter, luncher, aktiviteter som vanligt igen. Lyckas vi inte med det, kommer vi att planera för utomhusaktiviteter med bla promenader och digital fika, möten mm. Mer information kommer på måndag via SMS och läggas ut på hemsidan och Facebook. Håll utkik!

Nu när vi blickar framåt så är det våra sociala aktiviteter som står på schemat, att planera dessa och att också genomföra roliga och givande aktiviteter. Vi ska också igång med utbildningar på distans via Folkhögskolan Mimi och ta del av de särskilda kurser som erbjuds. Schemat som gäller framöver är följande;

DISTANSKURSEN VT 2022

Kursinfo

Särskild kurs på 25 %: intyg på innehåll och omfattning kan ges efter kursens slut
v. 7: Sportlov
v. 15: Påsklov
Avslutning: fredag 10 juni kl. 11-12

Schema under våren

Onsdagar kl. 14-15: Hälsa (Ann)
Fredagar kl. 10-12: Tema Sv/So/Eng (Johanna och Talat)
Classroom: All undervisning sker på Google Meet. Vi går gemensamt igenom material och uppgifter under lektionstid (inget hemarbete krävs). 

Hälsa innehåll;

  • Definitioner av hälsa
  • KASAM (känsla av sammanhang)
  • Friskfaktorer såsom fysisk aktivitet, bra kost, god sömn och vila/avslappning
  • Stresshantering
  • Egenmakt och självkänsla

Tema innehåll;

Vi lär oss mer om aktuella händelser och diskuterar dem, läser texter på engelska och väljer en roman att läsa hemma som vi sedan diskuterar tillsammans. Vi är även öppna för förslag från er som deltar i kursen. 

Är DU intresserad av att ta del av dessa kurser är det bara att du HÖR AV DIG till OSS på huset så hjälper vi dig med inloggningsuppgifter. DU kan och får gärna sitta på Huset och ta del av dessa utbildningstillfällen genom att logga in via våra datorer.

Lite datum att hålla koll på under V3

19/1 Nationella veckomöten – Kick Off – kl 10.50 – 12.00 Sveriges Fontänhus träffas digitalt via https://fh.webex.com/meet/helsingborg Mötesnumret är 473 782 646.

19/1 information från ABF – studiecirklar på Huset kl 13.00

20/1 Genomgång av våra Datorer och överföringen av data – Borenet informerar på Huset kl 13.30

20/1 Avslappning med Eva Storm kl 15.00 på Huset och via WebEx

För mer information se veckoschemat

Vi blickar framåt mot 2022 med stor förväntan med mycket som redan är inplanerat och hoppas att 2022 blir ett ännu mer givande, positivare, hälsosammare och bättre år än det vi lämnat bakom oss.

Covid-19; Vi påminner om att stanna hemma vid förkylningssymtom, att hålla avstånd och hålla god handhygien – tvätta händerna ofta och noggrann. Använd handsprit om det behövs.

Medlemstöd; glöm inte att vi finns till för dig om du önskar få hjälp eller stöd med WebEx, myndighetskontakt, söka jobb, praktikplats eller annat. Hör av dig till oss.

Kontaktuppgifter; glöm inte att meddela oss om du har byter adress, telefon, eller epost.

MISSA INTE NÅGOT!
Se separat flik med veckoschema för; dag/tid/samlingsplats/mötesnummer mm. Info läggs ut på hemsidan och ibland via Facebook.

” En dag kommer du att vakna upp och det kommer inte längre att finnas tid för att göra de saker du alltid har drömt om. Gör dem nu”

Paulo Coelho

God Fortsättning på 2022

önskar

Alin, Elin, Elizabeth och Tina