Senaste Veckobrevet

Hej, sommaren närmar sig med stormsteg och snart går vi in i sommarschemat som kommer att gälla mellan v26 tom v32. Vi kommer att fylla veckorna med att vara på huset måndag-torsdag mellan kl 09.00-15.00 och upprätthålla den arbetsinriktade dagen så gott det går, förhoppningsvis kan vi vara mycket ute och greja i trädgården, ta promenader och planera för de sociala aktiviteterna som vi tänker ha under fredagarna. Att de blir av under fredagarna beror ju såklart på om det är några som anmäler sig och är med och planerar, vilket vi hoppas att många av er gör.

Under den senaste tiden har ni blivit inbjudna till ett par extra husmöten och ni som deltagit har också fått ta del av informationen om att jag slutar på Fontänhuset. Inget lätt beslut men ändå ett beslut som jag har tagit. Vi är nu mitt i rekryteringsprocessen och jag har lovat er och styrelsen att ställa upp och stötta den kommande chefen så gott det går och så länge det behövs. Mer information om detta kommer när processen är klar.

Närmast är det husmöte nu på tisdag 7/6 kl 13.30 och vi hoppas att många kan delta antingen på plats eller via länk (för mer information se veckoschema)

Midsommar; fredag 24/6 är det midsommar och det tänkte vi så klart fira mellan kl 11.00-14.00, vi återkommer med detaljer om var vi ska vara, vad vi vill göra osv efter husmötet då vi tänker att vi diskuterar och bestämmer det tillsammans.

Avslappning; Under v26 och v27 kommer avslappningen att vara tisdagar kl 14.00 mellan v28-32 är det uppehåll och from v33 är avslappningen tillbaka igen som vanligt, dvs tisdagar kl 15.00. Håll koll på veckoschemat för säkerhets skull.

Nästa husmöte efter sommaren; tisdag 2/8 kl 13.30 på plats eller via länk, missa inte det.

Psykla för Fontänhusen; lördag 6/8 kommer cykeltruppen, där bland annat vår tidigare handledare Richard Lindgren som många av er känner, till Motala och detta vill vi såklart uppmärksamma. Denna lördag eftermiddag/kväll tar vi emot de med pompa och ståt utanför huset och bjuder på middag och fika. Psykla för Fontänhusen är ett projekt som går ut på att cykla i 10 dagar mellan den 3-12 augusti. Truppen startar på Fontänhuset Falun och cyklar sedan via de andra fontänhusen i Sverige till Fontänhuset Malmö där man kommer i mål.

Syftet med projektet är att synliggöra det viktiga arbete fontänhusen i Sverige gör – varje dag! Att belysa hur viktigt det är med fysisk rörelse som ger en bättre psykisk hälsa.

Tanken är att det ska finnas möjlighet för oss lokalt i Motala att cykla med en del av eller hela sträckan. Det kommer att finnas ett antal cyklar som teamet har med sig i följebilen att låna ut. Om man har en snabb cykel eller elcykel själv går det också bra att använda. Medelhastigheten kommer att ligga på ca 25 km/h. Det kommer att finnas en eller två följebilar som har ansvar för service/mat, sociala medier, rutten och logistiken. Är du intresserad av att cykla med? hör av dig till oss så hjälper vi dig med kontakten vidare.

Teamet kommer till Motala lördagen den 6 augusti och börjar cykla mot Ulricehamn (etapp på vägen till Göteborg) söndagen den 7 augusti vid 09.00 tiden.

Ha en bra helg och gratis på Sveriges Nationaldag, vi ses och hörs på tisdag igen/Elizabeth