Psykla 6/8

Psykla för Fontänhusen; lördag 6/8 kommer cykeltruppen, där bland annat vår tidigare handledare Richard Lindgren som många av er känner, till Motala och detta vill vi såklart uppmärksamma.

Gänget beräknar komma till Huset ca 15.00 denna lördag och vi tar emot de med pompa och ståt utanför huset. Vi kommer att bjuda på middag och fika. Dem kommer att övernatta på huset och cyklar vidare tidigt på söndagsmorgonen mot Ulricehamn (etapp på vägen till Göteborg).

Vill du vara med och välkomna psyklagänget? Meddela gärna detta senast måndag 1/8 så vi kan planera maten så det räcker till alla.

Psykla för Fontänhusen är ett projekt som går ut på att cykla i 10 dagar mellan den 3-12 augusti. Truppen startar på Fontänhuset Falun och cyklar sedan via de andra fontänhusen i Sverige till Fontänhuset Malmö där man kommer i mål.

Syftet med projektet är att synliggöra det viktiga arbete fontänhusen i Sverige gör – varje dag! Att belysa hur viktigt det är med fysisk rörelse som ger en bättre psykisk hälsa.

Tanken är att det ska finnas möjlighet för oss lokalt i Motala att cykla med en del av eller hela sträckan. Det kommer att finnas ett antal cyklar som teamet har med sig i följebilen att låna ut. Om man har en snabb cykel eller elcykel själv går det också bra att använda. Medelhastigheten kommer att ligga på ca 25 km/h. Det kommer att finnas en eller två följebilar som har ansvar för service/mat, sociala medier, rutten och logistiken.

Är du intresserad av att cykla med? hör av dig till oss så hjälper vi dig med kontakten vidare.