Vill du eller ditt företag vara med i kampen mot psykisk ohälsa?
Då är du välkommen som sponsor/stödmedlem.


Motala Fontänhus är en ideell organisation som vänder sig till personer med psykisk ohälsa, vi tar tillvara på det friska hos varje individ och fokuserar framåt i positiv riktning. Syftet är att re-integreras i samhället, att bryta isolering, att skapa struktur och att ha en progression i sitt mående, att återgå till arbete eller studier i någon form är ett av målen. Vi är 1 av 14 hus i Sverige och  vår överlevnad beror på de bidrag vi ansöker om årligen. I tillägg till detta har vi ett gott samarbete med flera privatpersoner och företag som på olika sätt stöttar oss i vårt arbete.

Psykisk ohälsa har ökat och lyfts upp i många olika sammanhang.  Våra medlemmar lever med psykisk ohälsa och många har även en svår ekonomisk situation. Många av dem har inte arbetat på länge eller varit på en arbetsplats av olika anledningar.  Därför vill vi på Motala Fontänhus kunna erbjuda sponsrade och/eller subventionerade aktiviteter, såsom studiebesök, företagsbesök, prova på platser och upplevelser.   

Är du intresserad av att veta mer om vår verksamhet, om hur den arbetsinriktade rehabiliteringen fungerar och hur en arbetsinriktad dag ser ut, träffas vi gärna och berättar. Man kan stödja oss på olika sätt och nedan följer en kort beskrivning om hur det kan se ut.


Vill du stödja vårt arbete?

  • Du kan stödja oss genom att bli stödmedlem och skänka minst 200 kr (privatperson) eller 500 kr (företag) per år eller mer.
  • Du som företagare/arbetsgivare kan genom ditt företag sponsra oss, både ekonomiskt och/eller genom andra gåvor.
  • Du som företagare/arbetsgivare kan stödja oss genom att erbjuda våra medlemmar möjlighet till studiebesök, prova på plats, arbetsträning, arbetspraktik eller en anställning.
  • Du kan stödja oss genom informationsträffar, föreläsningar, inspirationsföreläsningar, upplevelser eller annat.

Vi tar tacksamt emot allt stöd som kan ge våra medlemmar det ”lilla extra” i vardagen, som kan öka deras motivation och styrka att vilja komma tillbaka till en fungerande vardag. Med andra ord, ditt stöd gör skillnad och kan vara allt från ekonomiskt stöd till materiella ting som kan liva upp husets interiör, till fika, mat, påskägg och julklappar. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Som tack för ditt bidrag får du som privatperson ditt namn på vår hemsida under stödmedlem. Som företag/arbetsgivare visas din logga på vår hemsida med direktlänk till din hemsida och omnämns i vårt informationsmaterial som visas upp vid våra utåtriktade aktiviteter som vi deltar i. Vill du förbli anonym går det såklart också bra, meddela oss bara det.


Hur blir jag sponsor/stödmedlem?

Som privatperson skänker jag minst 200 kr eller mer.
Som företag/arbetsgivare skänker jag minst 500 kr eller mer.
Du gör det enklast genom insättning via vårt bankgiro: 517-6177
Alt via Swish: 123 512 55 05

GLÖM INTE ATT: Ange namn och e-postadress så vi vet vem du är.


Har du några frågor eller idéer kring sponsring, subvention, stödmedlemskap eller annat, går det bra att kontakt oss via Telefon: 079-34 15 610 eller e-post: info@motalafontanhus.se


Vill du stödja/sponsra/subventionera genom ett annat bidrag, hör av dig!